Followers

Wednesday, 21 August 2013

Ghost Festival day


Siapa tahu hari ini hari apa mengikut calender cina/lunar calendar?
Haa... Saya pun baru tahu sekarang ini. 
Baru sekejap tadi anak boss bagi sedikit info tentang hari ini berdasarkan calendar cina/lunar calendar.
Hari ini adalah Hari...

Ghost Festival @ Hungry Ghost Festival

Jangan salah anggap ye, bukan untuk menakut-nakutkan sesiapa, hanya nak kongsi informasi jer.

Menurut cerita dari boss sy, Ghost festival disambut setiap malam ke 15 dalam bulan ke 7 (berdasarkan calendar cina/lunar calendar bersamaan dengan hari ni..) 

Kononnya, malam ini 'ghost' akan keluar untuk cari makan,
bagi yg berkepercayaan ini, mereka akan menyediakan makanan untuk "ghost"
ini supaya mereka tidak kacau orang. 

Kalau ada tengok makanan kat mana2 tu, baik jangan usik ye, 
mana tau itu untuk upacara malam ini. sudah ada orang yang punya...

Apa2 pun, selamat menyambut Ghost Festival utk sesiapa nya menyambut nya..

2 orang tinggal note kat sini..:):

  1. Pssttt..kenyanglah si bju merah opis kta ya malam tok ow. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada org baju merah dalam office semalam kak..hehehehe..

      Delete

 

Sample text

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sample Text

Sample Text