Followers

Friday, 22 August 2014

Eskinol owh Eskinol...

Berapa ramai yang tahu tentang
product eskinol angkat tangan..?
Kalau kat sarawak memang tak susah nak cari.
Tapi berbeza pula kat malaya,
ada seorang member pernah
Cakap kat sy dia servey 
hampir semua farmasi tapi
tak jumpa pun kat sana.

Ok, kat sini sy nak buat mukadimah
sikit tentang product
Eskinol ni.

Eskinol ni dibuat di Philippines.
Mungkin sebab tu kot perempuan 
philipine ni cantik2..hihihi..

Eskinol ni ada beberapa fungsi.
Antaranya adalah sebagai
Toner pembersih muka.
Bila mandi memang kita akan cuci
muka kita menggunakan
Pencuci muka tapi, 
Itu tidak cukup tau.
Yang kita cuci guna sabun tu 
hanya sebahagian dari kotoran yg kita
dapat sepanjang hari.
Fakta ni dapat dibuktikan dengan menggunakan toner Eskinol ni.

Cara guna dia simple, ambik 2 helai kapas
muka, tuangkan 3-4 titik toner
Eskinol dan mula bersihkan 
muka anda menggunakan 
kapas tersebut. Gosok seluruh
bahagian muka terutama
bahagian muka yg paling aktif
berminyak seperti dahi, tepi 
hidung dan pipi. Selepas gosok 
seluruh muka, cuba lihat kapas
muka tersebut. 
Haaa.. jangan terkejut kalau
masih ada kesan hitam pada
kapas tersebut.
Sebab itu lah sesiapa mahukan
kulit muka yg benar2 bersih,
cuba dapatkan eskinol ni.
Sy sendiri pun guna juga tau.

Terdapat beberapa jenis Eskinol.
Yang paling digemari adalah
Pimple Fighting. 
Kegunaan dia memang khas
Untuk mengurangkan jerawat
dimuka kita. 

Selain dari tu, ada juga Timun,
Fungsi dia lebih kepada Refreshing.
Untuk menyegarkan muka
selepas mandi. 
Yg ni pula Lemon-oil control.
Yg ni utk control minyak kat
muka kita, ada sesetengah
kita ada masalah kulit
berminyak yg melampau, boleh 
cuba ni utk mengawal minyak
dimuka selain dapat membersihkan
muka secara menyeluruh.

Yg ni pula Spotless white.
Fungsi dia lebih kepada membuang
tompok2 hitam atau perang pada
muka. Selain tu, untuk sesiapa
yg berjerawat kecil2 atau skali
skala keluar jerawat tu boleh cuba
yg ni. Boleh utk kulit berminyak juga.

Yg ni pula Classic White.
Classic ni pada sy paling dikenali.
Sy ingat lagi masa sy kecik2 dulu
sy tengok mak sy gunakan classic ni utk
membersihkan muka. Malah 
sehingga sekarang masih lagi.
Selain dapat memutihkan muka, dia juga dapat membantu membuang 'blackhead' 
atau 'whitehead' kat muka terutama kat
bahagian hidung. 
Selain tu dapat juga meratakan tona
kulit muka.

Utk yg berjerawat, tak semestinya anda kena guna pimple fighting je tau. 
Anda juga boleh guna eskinol yg lain sebab semua eskinol ada anti micro. 
Untuk yg berjerawat boleh campurkan Tidact ke dalam eskinol anda
untuk membunuh jerawat dimuka.

Ada beberapa jenis eskinol lagi yg 
sy tak sebutkan disini seperti papaya.
Papaya juga sesuai utk yg berjerawat halus2.
Dia berfungsi utk mengurangkan keradangan pada kulit muka akibat jerawat.
Selain tu, ia sesuai utk yg selalu memakai
alat solek seperti sy.hehehe.
Ada juga icepore minimizing. Yg ni utk membantu mengecilkan liang pori pada muka.

Walau bagaimanapun, eskinol pun macam product lain juga tau. Tak semua org sesuai guna eskinol. Dan jangan harapkan keputusan yang serta merta juga tau. 
Utk lihat kesan penggunaan eskinol, kena guna kerap dan konsisten dalam tempoh masa yg lama. 
Baru boleh lihat perubahan pada muka.

Ok u alls.. berjela2 muka dimah sy.
Apa2 pun saya harap u all dapat sedikit sebanyak info tentang eskinol dari artikel sy ni.
Untuk order pula boleh mesej atau whatsapp sy ke 01121992948.
Sy akan tolong jelaskan jenis eskinol yg sesuai untuk anda..

Salam sayang..

6 orang tinggal note kat sini..:):

  1. lama tak pakai eskinol ni,lily..nak try guna balik..jerawat pesta ria dah kat muka daku ni,haa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh try guna sue.. sy pun same.. pakai balik ble libat tompok hitam sana sini kat muka.hehe

      Delete
  2. Eskinol ni. Pncuci dgn toner tu je ke ? Ada krim x ?

    ReplyDelete
  3. Eskinol ni. Pncuci dgn toner tu je ke ? Ada krim x ?

    ReplyDelete
  4. Hi..maaf lambat respon. Sy jual toner je sis. Pencuci, cream dan lain2 xde..

    ReplyDelete
  5. Hi..maaf lambat respon. Sy jual toner je sis. Pencuci, cream dan lain2 xde..

    ReplyDelete

 

Sample text

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sample Text

Sample Text