Followers

Friday, 1 November 2013

Kesihatan..

Kanser Hidung

Beberapa minggu lalu dapat berita dari ibu tentang jiran sama kampung yang baru admit ke Sarawak General Hospital baru-baru ini. 
Ibu beritahu dia disahkan menghidap Kanser Hidung. 
Tak pasti dah tahap berapa tapi harap-harap masih tahap awal lagi.
Bila ditanya macamana tanda-tanda awal yang dia alami,
dia cakap just sakit tekak je. Pada mulanya just ingatkan sakit
tekak biasa je. Tapi bila dah lama sangat sampai berminggu-minggu dia cek ke klinik biasa. Mula-mula pihak klinik pun cakap sakit biasa sehingga lah dah berbulan, barulah dirujukkan ke hospital dah amat mengejutkan bila diberitahu ianya adalah tanda-tanda kanser dan bila dibuat pemeriksaan rapi kanser tersebut memang sudah tumbuh di salur pernafasan beliau dibahagian tekak.

Memang tanda-tanda dia diluar jangkaan kita. 
Untuk lebih info tentang Kanser Hidung, boleh
tengok link dibawah ini
(Click here)

0 orang tinggal note kat sini..:):

Post a Comment

 

Sample text

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sample Text

Sample Text