Followers

Wednesday, 6 November 2013

Listen to your Children..

Permata hati ibu..

Minggu lepas ada dengar berita tentang 
anak kena dera di Taska.
Memang saya emo sangat-sangat dengar 
berita cam ni. 
Ye lah, macam pepatah lama mengatakan
"harapkan pagar, pagar makan padi".
Camni lah apa yang terjadi di Taska tersebut.
Memang tak dapat diterima oleh fikiran.

Untuk parents yang bekerja memang 
no choice selain dari cari taska untuk 
jaga anak semasa waktu bekerja.

Untuk kes ni memang terharu sangat dengar cerita dari
ibu kepada anak yang kena dera ni sebab dia cakap anak dia 
ada mengadu yang cikgu ketuk kepala dia.
Kanak-kanak memang tak pandai menipu dan tahu mengadu.
Even anak saya yang baru 2 tahun pun dah pandai mengadu bila 
kepala dia panas (nak demam) dan minta ditampal dengan 
cool fever. 

Untuk baca lebih lanjut pengakuan si ibu ni,
anda boleh click disini untuk membaca pengalaman 
dia dan apa yang si anak mengadu pada si ibu tentang apa
yang berlaku sepanjang si anak di 
Taska tersebut. 

Semoga budak tersebut tidak akan apa-apa. 
Mulai sekarang kena set dalam hati dan fikiran,
jangan sekali-kali abaikan aduan anak-anak kita.
Mereka mungkin cakap betul.


2 orang tinggal note kat sini..:):

  1. kesian kan.. tak sanggup nak tengok video tu.. kejam sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasal Chic Na, tak sampai ati nak tengok. memang kejam sangat2.

      Delete

 

Sample text

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sample Text

Sample Text