Followers

Wednesday, 17 February 2016

Anak Mak tak sihat

Sebelum dan selepas Chinese new year cuaca tak menentu,
kejap panas kejap hujan.
Tapi hujan je yang lebih kerap.

Kita yang dewasa ni pun kadang-kadang rasa nak demam je
apatah lagi si kecil.


Mula-mula hari tu demam, lepas tu flu dan batuk pula. 
Kalau batuk je tak apa, ni nafas dia laju semacam je. 
Risau pula kalau bukan sekadar batuk je. 
Bila hantar dia ke klinik, relax je dia. Tapi memang manja sangat..


Good girl anak mak. Dia cool je bila kena nap. 
Doktor cakap tak ada apa-apa yang serius cuma banyak kahak dalam dada.
Tu yang nafas dia jadi laju. 
Syukur...

Korang semua pun jaga kesihatan baik-baik ye. 
Lebih-lebih lagi yang ada anak kecil. 
Cuaca tak tentu sekarang. 
Kat Kuching, hujan memanjang je.. 


0 orang tinggal note kat sini..:):

Post a Comment

 

Sample text

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sample Text

Sample Text