Followers

Tuesday, 26 August 2014

Kopi dan saya...

Hi semua..
Kali ni nak kongsi dengan u all serba sedikit
info tentang kopi.

Bukannya apa, beberapa bulan sy tinggalkan kopi dan beralih ke milo sebelum ni, tapi pagi tadi sy start breakfast dengan kopi lagi. 
Gara-gara keletihan dan mengantok sangat malam semalam, pagi ni pun masih terasa lagi. Tu yg membuatkan sy perlu minum kopi pagi tadi.

Lepas minum kopi, sepanjang pagi memang rasa ok je. Mulut tak 24jam menguap macam selalu.
Sy terfikir,
banyak juga kebaikan minum kopi ni ye..
Nak tahu kenapa?
Haa.. sy ada beberapa info kat bawah ni slain daripada pendapat sy sendiri.

Pada sy, slain daripada memberi kesegaran, kopi juga membantu proses pelawasan dalam usus sy. 
Minum kopi pada waktu pagi cara paling senang utk sy buang air besar setiap hari. 
Kepada yg ada masalah utk buang air besar boleh cuba ye. 
Try minum kopi campur susu, 3 in 1 ke, 4 in 1 ke, cappucino ke..tak kesah,asal ada kopi kat dalam.

Yg ni pendapat sy sendiri.
Utk lebih banyak info tentang kebaikan kopi, boleh tengok kat bawah ni..


Pilihan sy pula white coffee.
Kurang gula dan berkrim..


Walau bagaimanapun, jangan ambil secara berlebihan pula tau.
Ambil berlebihan boleh mendatangkan keburukan juga.
Semua kena sederhana..
Ingat tu..

Selamat mencuba u all..
^_^

0 orang tinggal note kat sini..:):

Post a Comment

 

Sample text

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sample Text

Sample Text