Followers

Wednesday, 15 July 2015

Tiap Petang Kesesakan Jalan Raya..

Kali ni nak share dengan semua, 
kesesakan yang saya lalui tiap petang..
-_-

Tak tahu nak salahkan siapa, 
tapi rasanya kesan perancangan bandar yang tidak 
terancang adalah punca semua ni.

Nak tahu kenapa saya cakap camtu??
Semua ni kerana ada sebuah sekolah yang terletak betul-betul di
tepi jalan utama. 
Apa yang membuatkan jalan raya sesak adalah
apabila habis waktu sekolah petang, 
kebanyakan ibu bapa menjemput anak mereka sendiri
dan pelajar tersebut tidak menggunakan bas atau van
sekolah.

Apabila hal ni berlaku, jalan raya 3 lines jadi setengah line 
sahaja yang dapat digunakan.
Selebihnya tempat ibu bapa parking kereta..




Sabar je lah kan.. tak tahu  nak buat apa-apa..
Nak komplen pun bukan dapat ubah sekolah tu kat tempat lain.
hehe..

Sekian sahaja kali ni..
Salam Sayang..

^_^


0 orang tinggal note kat sini..:):

Post a Comment

 

Sample text

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sample Text

Sample Text