Followers

Friday, 16 August 2013

Owh My Goodness...!

Masih ingat lagi berita di TV3 awal minggu ini berkaitan dengan masalah Obesiti di Malaysia.
Malaysia Negara ‘Paling Gemuk’ Di Asia Tenggara!


Wow.... Maksudnya sy kena jaga makan lah pas ni. Tak nak termasuk dalam penyumbang kepada angka obesiti di Malaysia. 

Kepada siapa2 berminat nak jaga pemakanan, boleh ikut panduan piramid makan malaysia di bawah ni.


Waktu muda2 dulu, sy pun termasuk dalam kategori yang chubby tapi syukur sangat sekarang maintain di berat normal. (Chubby masih juga, tp tak sampai obesiti ^^)

Petua sy mudah jer,
Tak minum air bikarbonat, banyakkan minum air suam,
makan ulam-ulaman (terutama pucuk betik, sangat mujarat utk dapatkan perut yg 'flat',
dan buat exercise sikit. 
^_^

6 orang tinggal note kat sini..:):

  1. Wah! Tips yang bagus ni.. Mesti ikut.. Nak dapatkan perut flat cam Jenny jugak.. =)

    Ni Jenny coleague Zie kan? Hai! Salam perkenalan Jenny..! Thanks tau sudi singgah ke blog Mieza.. Nice to know you.. ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Mieza, sorry sangat2 baru realize comment Mieza, hehehe..dah nama menyelam sambil minum air, tu yang realize.
      Salam perkenalan ngan Mieza juga, thanks ya sebab singgah..^_^

      Delete
  2. Hi,

    sofia pun tak nak masuk dalam kategori tu..first of all sbb kesihatan..takut sgt kalau dh kena makan ubat selonggok kt tgn...

    ohh pucuk betik eahh..haha selama ni apa jenis ulam mmg sofia bantai tp xtau namanya..org kata bgs utk awek muda hehehe

    regards,
    Unsmiley

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, dulu kita amalkan makan pucuk betik, buat jadi ulam..sedap walaupun pahit kan..hehehe

      Delete
  3. kmk pun perlu kawal pemakanan kmk juak lah mun camya

    ReplyDelete
  4. Hi Jenny,


    Pucuk betik to flatten your belly.That's interesting.Gonna try someday...thanks for the tips.

    ReplyDelete

 

Sample text

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sample Text

Sample Text